Self crumbles

Fotografia mea
Imi place sa ma uit la tavan, sa fumez tigari slim, niciodata nu-mi incap picioarele in banci sau la birou. Sunt critica si uneori destul de rautacioasa.

luni, 29 iunie 2009

Don't Tell Me You Agree With Me, When I Saw You Kicking Dirt In His Eye


Pe Michael l-am auzit prima oara pe caseta audio. Tata imi cumparase albumul "Dangerous" prin 1993. Aveam 7 ani si dansam toate dupa amiezile intr-o fusta rosie clos. Dupa '93 i-am cumparat toate albumele, inclusiv Thriller si Bad. Pentru mine Michael a fost o sursa de inspiratie, ma impresiona de fiecare data si a avut un impact destul de puternic atat auditiv cat si vizual asupra mea.

Apoi au aparut tot felul de zvonuri, cum ca-si albise pielea, isi facuse 44 de operatii estetice, molestase 2 copii...nici acum nu stiu de ce nu am plecat urechea. Poate pentru ca omul timid din interviuri, care avea o voce si un zambet atat de calde si un background atat de greu de carat (si ma refer aici la abuzurile din copilarie ale tatalui sau si bolile cu care a avut de a face: vitiligo, lupus), parea incapabil sa faca rau. Ascultand mesajele melodiilor sale m-am convins ca imaginea lui nu ar trebui sa fie aceea creata de presa de scandal.
Azi mi-e ciuda si scarba pe lume. Au distrus o legenda. Un om care se naste o data la sute de ani. Jacko nu a murit pe 25 iunie. Moartea sa a fost graduala si chinuita, intinsa pe zeci de ani.

Deci de ce distrugem tot ce e diferit in sensul MAI BUN? De ce aruncam cu noroi in omul care ne-a facut sa dansam si sa cantam cu pofta zeci de ani la rand, eroul de la care au invatat toti artistii tineri pe care ii apreciem azi?

De ce vorbim fara sa fim in cunostinta de cauza si credem tot ce spune cineva din afara. Am cunostinte care au preferat sa creada ca MJ isi facea operatii si injectii pentru a-si albi pielea, decat sa asculte ce spunea chiar Michael intr-un interviu luat de Oprah despre boala de care sufera.
Si de cand a devenit viata personala a unui artist mai importanta decat cea profesionala? Omul a batut recorduri, a facut sute de milioane de oameni sa planga, sa rada, sa danseze, sa cante. Si cine a mai cantat ca el? Nimeni.

A avut 39 de fundatii caritabile, iar Neverland a bucurat mii de copii bolnavi din toata lumea.
Unde e bunul simt la care facem cu totii apel in diverse situatii?
Extravagant, mai mult sau mai putin indraznet, extrem de talentat, la 24 de ani lansa albumul Thriller si rupea recordurile, fiind cel mai vandut album DIN TOATE TIMPURILE.
Noi ce am facut pana la 24 de ani?
Am aruncat cu mizerii in unul din prea marii oameni ai lumii.
Mai mare decat noi toti.